SNYGGT SÄLJER BÄTTRE

Det låter kanske konstigt, men en stor del av alla affärer bygger på känslor. Visst finns det mestadels rationella argument, men ofta är det känslorna som styr i slutändan.

Alla drabbas vi varje dag av tusentals budskap. Vårt moderna och mediaintensiva samhälle bombarderar oss med intryck och uttryck av allehanda slag. Den information som fastnar är oftast den som överensstämmer med våra egna värderingar, något som vi tycker om, tänker på eller önskar oss. Både som företag och som enskilda individer. Forskning och studier har även visat hur vi människor påverkas positivt av god design och vackra, stilfulla miljöer.

För mig som inredare gäller det med andra ord att locka fram och skapa känslor som gör att kunden väljer mina kunders produkter, tjänster och varumärken.

Vid en bostadsförsäljning handlar det om att locka till sig så många intressenter som möjligt och få dem att acceptera ett högre värde och ändå öka deras lust att köpa.

För företag gäller det att skapa en identitet till varumärket. Personlighet är det enda som konkurrenterna inte kan kopiera. Känslor för varumärket skapar känslor som kan omsättas i affärer. Det kan både kort- och långsiktigt bidra till framgång.

Och känslor säljer.